PLM – GINOP-3.3.3

A Projekt rövid neve: Digitális készségek fejlesztése a PLM program révén
A Projekt hosszú neve: Project Life Management
Kapcsolódó felhívás: GINOP-3.3.3-17 Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése országos, illetve helyi civil és szakmai szervezetek támogatásával
Projekt azonosító száma: GINOP-3.3.3-17-2017-00013
Kedvezményezett neve: EUROPÉER Európai Fejlődésért és Együttműködésért Közhasznú Alapítvány
Szerződött támogatási összeg: 35 899 875 Ft
Támogatás mértéke: 90%
Projekt kezdési időpontja: 2018.04.05.
Projekt zárás időpontja: 2019.04.04.

A projekt keretében készített dokumentumok az alábbi linken érhetők el:

További információk a projektről az alábbi linken találhatók: 

PLM-GINOP-333

A projekt céljai:

A projekt célja a célcsoportok digitális készségeinek fejlesztése volt a PLM program alkalmazása révén.

A PLM program célja a projekt alapú életvezetés, a projektszemlélet magánéletben történő elterjesztése. Fontos eleme a célok kitűzése, a tervezés, a tervek következetes végrehajtása, melyek célcsoport tagjai számára – álláskeresők – kiemelten fontosak. A program rávilágít a digitális eszközök használatának szükségességére, igényt teremt erre a célcsoportokban, fejlesztve ezáltal digitális készségüket.

A projekt Borsod-Abaúj-Zemplén megye kiválasztott településein került megvalósításra.

A projekt célcsoportját azon felnőtt lakosság képezte, akik nem rendelkeztek digitális alapkompetenciákkal, de megvolt, vagy a megfelelő motivációs programmal megteremthető volt bennük a nyitottság a digitális eszközök kipróbálására, használatára.

A célcsoport tagjait különösen a 45 év felettiek, a vidéken élők, valamint az álláskeresők alkották.

A projekt célcsoportjainak alapvető igényei az alábbiak voltak: munkahelyhez jutás, egy sikeresebb életvitel elérése, anyagi biztonságuk, életszínvonaluk növelése, azaz életük jobb tervezése, vezetése, a munkalehetőségek, a szociális pályázati lehetőségek, a megtakarítások azonosítása. A célcsoport specifikus igénye, motivációja a sikeresebb életvitel megteremtése volt.

A program keretében a célcsoportok számára tréningek és klubfoglalkozások kerültek megtartásra. Ezekhez a PLM módszertan testre szabása révén tréning anyagok (e-learning anyagok) kerültek kidolgozásra, valamint egy könyv került elkészítésre. A projekt zárásaként egy konferencia került megrendezésre, melyen több mint 100 fő vett részt.

A projekt eredményeként a résztvevők jobban megismerkedtek a kormányzati szolgáltatásokkal, digitális készségeik pedig fejlődtek. A projekt – a PLM program révén – hozzájárult ahhoz is, hogy a célcsoport tagjai sikeresebbek, elégedettebbek, nyitottabbak, együttműködőbbek legyenek.